Atpūta: Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs, muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Dr. paed. Edgars Kramiņš atskatīsies uz 50 dzīves gadiem.

Virsraksts

Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs, muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Dr. paed. Edgars Kramiņš atskatīsies uz 50 dzīves gadiem.

Pamatteksts

​Š.g. 14. martā Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs, muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs Dr. paed. Edgars Kramiņš atskatīsies uz 50 dzīves gadiem.

Jubilejai veltītie pasākumi, kas ilgs līdz gada beigām, aizsāksies 14. un 16. martā Teātra muzejā ar atmiņu retrospekciju „No Pēterburgas līdz Vīnei”. Tajā līdzās Mārai Zemdegai, Mudītei Šneiderei, Solveigai Rajai, Aijai Smiltēnai, Gintai Vikmanei - Lubiņai, Arturam Cingujevam, Juŗim Vizbulim un daudziem citiem kolēģiem un audzēkņiem uz skatuves kāps arī populārā Maskavas Satīras teātra aktrise Valentīna Šarīkina, kura ieradīsies Rīgā, lai atsauktu atmiņā fragmentus no Aleksandra Čaka dzejas izrādes „Atzīšanās”. Tajā māksliniece, laika posmā no 1988. – līdz 1991. gadam, popularizēja latviešu dzejnieka Čaka vārdu Latvijā un aiz tās robežām.

Edgars Kramiņš dzimis 1964. gadā. Izglītības ceļu uzsācis Em. Dārziņa speciālās mūzikas vidusskolas Zēnu kora klasē (1971. – 1980.). Profesionālo izglītību guvis mācoties Krievijas Teātra mākslas institūta Muzikāla teātra fakultātē (1985. – 1991.), Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā (1996. – 2000.) un Latvijas Universitātē (2000. – 2004.), kur 2005. gadā viņam piešķirts pedagoģijas zinātņu doktora grāds.

Radošās darbības pirmā desmitgade (1988. – 1998.) saistās ar aktīvu koncertdarbību Latvijā, Lietuvā, Krievijā, ASV u.c., ar režisora darbu Nacionālajā operā, aktiera, režisora un mākslinieciskā vadītāja pienākumu veikšanu Rīgas Muzikāli poētiskajā teātrī. Otrā desmitgade (1995. – 2005.) ir saistīta ar mākslas pedagoģiju daudzās Latvijas skolās, augstskolās, pieaugušo izglītības centros. Trešo desmitgadi (kopš 2005.) raksturo zinātniskā darbība mākslas pedagoģijas un paraverbālās saziņas jomā, kurā sevī piesaka kā zinātnisku publikāciju un grāmatu autors, maģistrantu un doktorantu pētījumu vadītājs, konsultants, recenzents un eksperts mākslas pedagoģijas jomā. E. Kramiņam ir plaša pieredze pasniedzēja darbā un dažādās konkursu žūrijās Latvijā un ārzemēs. Ir monogrāfijas „Runas prasme saziņā” un dažādu publikāciju autors.
Paralēli piedalās sabiedriskās aktivitātēs, kas saistītas ar pienākumu veikšanu sabiedriskajās organizācijās. Kopš Latvijas Nacionālās Skolotāju savienības atjaunošanas 2009. gadā ir tās priekšsēdētājs.

LNSS sveic savu priekšsēdētāju apaļajā jubilejā un vēl labu veselību un gandarījumu par paveikto sabiedrības labā. Mēs lepojamies, jo viņš ir patiess, inteliģents un savus pienākumus vienmēr cenšas izdarīt maksimāli labi! Dižena personība!

LNSS biedrs
Armands Kravalis

Derīgums beidzas

 

Lejuplādēt

 

Pielikumi

Izveidoja plkst. 2014.03.05. 17:35. Autors: Portāla redaktore
Pēdējoreiz modificēts 2014.03.05. 17:35, modificējis Portāla redaktore
Izmantojiet šo lapu, lai elementam pievienotu pielikumus.
Nosaukums