JAUNUMI IZGLĪTĪBĀ: Drošības dienas tiešraide skolotājiem un skolēniem

Virsraksts

Drošības dienas tiešraide skolotājiem un skolēniem

Pamatteksts

Rīt, 28. martā aicinām skolotājus kopā ar skolēniem skatīties E-prasmju nedēļas 2017 Drošības dienas tiešraides no Zaķusalas Televīzijas torņa no plkst. 10.00 līdz 16:00. Tiešraides varēs skatīt šeit.

 10:00 – 11:00 Drošības dienas atklāšana. Diskusija “Ieskats Latvijas digitālās drošības vidē”

Diskusijas jautājumi: Kiberdrošības stratēģija Latvijā, galvenie dati par to, cik droši esam, kas par  digitālo drošību jāzina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kā palīdzēt uzņēmējiem un iedzīvotājiem pilnveidot savas zināšanas digitālo risku un drošības jomā?

Diskusijā piedalīsies: LR Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, LIKTA prezidente Signe Bāliņa, LR Aizsardzības ministra Valsts sekretārs Jānis Garisons, CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina, filozofs un publicists Artis Svece.

Diskusiju vada: LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

11:20-13:20 Seminārs “Mobilā drošība”

Diskusijas jautājumi: kādi ir iespējamie mobilie apdraudējumi un kā tos identificēt, vai no tiem iespējams izvairīties un kā, kā var sevi pasargāt, mazināt apdraudējumus, ja tomēr nevar izvairīties no atsevišķu funkciju lietošanas, ko darīt, ja kāds no riskiem materializējas, vai uz telefona vienmēr vajadzētu būt antivīrusu programmatūrai, ādas vēl ir citas aizsardzības metodes?

Diskusijā piedalīsies:, Latvijas Mobilais telefons Drošības dienesta direktors Egons Bušs, bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs, CERT.LV IT drošības speciālists Gints Mālkalnietis, LVRTC drošības daļas vadītājs Edgars Šacs, interneta blogere Anete Ozoliņa, Drošs Internets vadītāja Maija Katkovska.

Diskusiju vada: Digitālās Drošības Alianses vadītāja Marta Krivade.

14:00-16:00 Seminārs “Lietu internets un drošība”

Diskusijas jautājumi: daudzas iekārtas jau ir viedas un daudzas vēl kļūs viedas, kādus apdraudējumus nes šis iekārtu viedums, kā sagatavoties tam, ka viss kļūs vieds, kā pieņemt lēmumu vai konkrētā iekārta nepieciešama viedā formā, ražotāja atbildība pret patērētāju, patērētāja atbildība pret sabiedrību, ko vispār cilvēks var izdarīt lai nekļūtu par neapzinātu uzbrucēju, stāsts par Mirai un plašām iespējām izmantot IoT uzbrukumiem.

Diskusijā piedalīsies: IT centra direktors Agris Krusts, Lattelecom Biznesa attīstības direktors Krists Avots, Latvijas Mobilais telefons Drošības dienesta Drošības daļas vadītājs Mārtiņš Kaļķis, CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns, IT drošības eksperts Kirils Solovjovs.

Diskusiju vada: NIC.LV vadītāja Katrīna Sataki.

Derīgums beidzas

 

Lejuplādēt

 

Pielikumi

Izveidoja plkst. 2017.03.27. 14:44. Autors: Portāla redaktore
Pēdējoreiz modificēts 2017.03.27. 15:45, modificējis Portāla redaktore
Izmantojiet šo lapu, lai elementam pievienotu pielikumus.
Nosaukums