JAUNUMI IZGLĪTĪBĀ: LIKTA projekta “Introducing Online collaboration methods and tools in education” (Online4EDU) ietvaros aicina Latvijas pedagogus pieteikties mācību kursam “Tiešsaistes sadarbības rīki izglītībā”

Virsraksts

LIKTA projekta “Introducing Online collaboration methods and tools in education” (Online4EDU) ietvaros aicina Latvijas pedagogus  pieteikties mācību kursam “Tiešsaistes sadarbības rīki izglītībā”

Pamatteksts

sk.png

 

Digitālās ierīces tiek izmantotas visās dzīves jomās, gan privātā dzīvē, gan sociālā, gan ekonomiskā, tās lieto visu vecumu pārstāvji. Tas nav pārsteigums, jo sociālie tīkli un citas saturu veidošanas tehnoloģijas piedāvā daudzas iespējas padarīt mūsu dzīvi vieglāku.

Bieži vien informācijas atspoguļošana par kādu produktu vai notikumu internetā notiek daudz ātrāk un informāciju atrast ir daudz vieglāk nekā drukātos materiālos. Tāpat tiešsaistes rīki ļauj vieglāk sazināties ar kolēģiem, draugiem, paziņām vai piedalīties kādā interešu grupā.

Kāpēc šīs priekšrocības neizmantot izglītībā? Šajā mācību kursā jums būs iespēja apgūt pašiem dažādus tiešsaistes sadarbības rīkus, kas palīdzēs atvieglot ikdienas darbu izpildi. Jums būs iespēja izmēģināt šos rīkus darbībā un apmainīties ar citiem kursa dalībniekiem ar to izmantošanas idejām.

Mācību kurss ir izveidots tā, lai palīdzētu pamatskolas, vidusskolas un profesionālās skolas skolotājiem apgūt tiešsaistes sadarbības rīkus. Kurss arī sagatavos skolotājus ECDL sertifikācijas testam: Sadarbība tiešsaistē.

Mācību kurss sastāv no 3 moduļiem un kursu beigās 30 labākajiem kursa pedagogiem būs iespēja kārtot ECDL eksāmenu, lai novērtētu savas prasmes.

1. moduļa mērķis ir iepazīstināt ar pamatjēdzieniem, tiešsaistes sadarbības veidiem un nepieciešamo aprīkojumu. Tas palīdzēs sagatavoties 2. un 3. moduļa apguvei, kuros pirmajā modulī iegūtās zināšanas un prasmes tiks pielietotas praksē. 1. moduļa ilgums ir 4 nedēļas un tas ir hronoloģiski strukturēts.

2. modulis ir paredzēts, lai palīdzētu pedagogiem:
• izprast, kā tiešsaistes sadarbības rīki ietekmēs jūsu (kā skolotāja) darbu stundu sagatavošanā.
• izprast, kā pielietot tiešsaistes sadarbības rīkus, gatavojot mācību stundas.
• uzzināt, kā sameklēt kvalitatīvu tiešsaistes mācību materiālu, ko var izmantot stundās.
• uzzināt par OER un CC licencēm un to pielietošanu.
• izprast, kā tiešsaistes sadarbības rīki ietekmēs jūsu kā skolotāja sadarbību ar skolēniem.
2. moduļa ilgums ir 3 nedēļas un tas ir hronoloģiski strukturēts.

3. moduļa mērķis ir palīdzēt pedagogiem izstrādāt skolā ieviešamu mācību stundu vai aktivitāšu projektu, kurā tiktu izmantotas mācībās iegūtās zināšanas un prasmes. 3. moduļa ilgums ir 4 nedēļas un tā nobeigumā būs jāprezentē izveidotais projekts.

Pamatā apmācības tiek organizētas e-vidē, klātienē dalībnieki tiksies tikai 2 dienas visa apmācību kursu laikā un pirmā apmācību diena paredzēta jau 15. janvārī 2016. gadā, Rīgā. Visi pedagogi, kuri sekmīgi pabeigs kursu, saņems profesionālās pilnveides sertifikātu.

Aicinām pedagogus pieteikties apmācībām līdz 23. decembrim, aizpildot reģistrācijas anketu šeit.

Projekts „Introducing Online collaboration methods and tools in education” (Online4EDU) ir Eiropas Savienības ERASMUS + atbalstīts projekts ko īsteno LIKTA (Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija) sadarbībā ar partneriem no Igaunijas, Īrijas, Lietuvas un Vācijas. Vairāk informācijas par projektu pieejams šeit: http://www.online4edu.eu/.


Derīgums beidzas

 

Lejuplādēt

 

Pielikumi

Izveidoja plkst. 2015.12.19. 15:56. Autors: Portāla redaktore
Pēdējoreiz modificēts 2015.12.19. 16:02, modificējis Portāla redaktore
Izmantojiet šo lapu, lai elementam pievienotu pielikumus.
Nosaukums